شاید تا به حال نام شیشه ی ضدگلوله را شنیده باشید و این سوال برایتان پیش آمده باشد که یک شیشه که ذاتا شکننده است چطور میتواند ضدگلوله باشد؟ مهمترین کاربرد شیشههای ضدگلوله در بانکها، ادارات مختلف، شیشه طلافروشی و صرافیهاست. کارمندان بانکها و طلافروشان معمولاً به دلیل رعایت نکات امنیتی پشت باجههای شیشهای ضدگلوله مینشینند. ضخامت این شیشهها متفاوت است اما هرچه ضخامت شیشه بیشتر باشد شیشه مقاومتر است. این شیشهها جهت مصارف ساختمانی متعدد و در رنگهای متنوع استفاده میشوند. به جای استفاده از این نوع شیشه برای درب ورودی فروشگاه ها و ساختمان های خاص میتوان از کرکره برقی ضدسرقت نیز استفاده کرد.
شیشه ضدگلوله:
شیشه ضدگلوله همانطور که از نامش پیداست به شیشهای اطلاق میشود که در برابر گلوله مقاوم باشد، شیشه ضدگلوله ازنظر ظاهری تفاوت زیادی با شیشههای معمولی ندارد و از چندلایه شیشه سکوریت ساختهشده است.
مواد مورد استفاده شیشه ضد گلوله اغلب لایه های پلی کربناتی است که بین شیشه ها قرار می گیرد. به این عمل لمینت کردن می گویند. لایههای شیشه ضد سرقت با پلاستیکی (لایه پلی کربنات) بادوام که حالت چسب مانند داشته تحت عنوان چسب pvb طی فرایند حرارتی بسیار بالا به هم چسبانده شده و تشکیل شیشه ضدگلوله را میدهند.
لایه های پلی کربنات مقاومت و انعطاف پذیری قابل توجهی به شیشه می بخشند. برخی از موادی که بین دو شیشه قرار می گیرند عبارتند از : Armormax، Makroclear ، Cyrolon ، Lexan و Tiffak.
حرارت لازم برای ایجاد شیشههای ضد سرقت 120 درجه سانتیگراد بوده و به مدت 3 ساعت این شیشهها تحتفشار 13 اتمسفر نگهداشته شده تا کامل به هم بچسبند. ضخامت شیشه های ضد گلوله بین ۷ تا ۷۵ میلی متر می باشد.
نکته مهم در ایجاد شیشه ضد سرقت چسباندن لایهها بهطوری است که هوا بین لایهها نماند و هیچ خلأی ایجاد نشود.
هنگامی که گلوله شلیک شده به سطح شیشه ضد گلوله برخورد می کند، لایه شیشه بیرونی سوراخ می شود اما لایه پلی کربناتی داخلی انرژی گلوله را جذب می کند و فشار آن را پخش می کند و بنابراین گلوله قادر به خارج شدن از آخرین لایه نمی باشد. یعنی نمی تواند شیشه را بشکافد و به هدف پشت آن اصابت کند.