همانطور که از نام راهبند پیداست وسیله ای ست که در مسیر ها برای بستن راه و یا کنترل رفت و آمدها به محلی خاص مورد استفاده قرار میگیرد. راهبند ها در قدیم بصورت دستی مورد استفاده قرار میگرفتند اما با پیشرفت علم به راهبند های برقی و اتوماتیک تبدیل شدند. اما راهبند اتوماتیک چه کاربردی دارد؟ کجا مورد استفاده قرار میگیرد و چرا اهمیت دارد؟ در ادامه به بررسی این سوالات خواهیم پرداخت.
در ابتدا بگوییم چرا نصب راهبند اهمیت دارد؟
همانطور که میدانید اگر در ورودی ها راهبندی وجود نداشته باشد همه ی افراد به سادگی و بدون داشتن مجوزی میتوانند وارد محل شوند. این مورد برای مکان هایی مانند فروشگاه ها، اماکن تجاری و… مشکلی ایجاد نمیکند زیرا ورود به این مکان ها برای عموم مردم آزاد است. وجود راهبند زمانی اهمیت پیدا میکند که رفت و آمد به محل اهمیت داشته باشد. اینکه چه کسانی داخل و چه کسانی خارج میشوند، چه ساعتی در محل وارد و چه ساعتی خارج میشوند و مواردی ازین قبیل که هرکدام برای اماکن خاص اهمیت بسیاری خواهند داشت.
با وجود راهبند بر سر مسیر ورودی، نگهبان میتواند با بررسی فرد یا اتومبیل اجازه ورود به مکان را صادر و به راهبند فرمان باز شدن بدهد و اگر هم فرد مجوز ورود نداشته باشد راهبند مانع ورود آن به محوطه میشود.
راهبند اتوماتیک چه کاربردی دارد؟
تا اینجا متوجه شدیم عمده کاربرد راهبندهای اتوماتیک برای کنترل رفت و آمدها و برقراری امنیت و نظم محل مورد نظر میباشد. اما برخی از راهبندهای اتوماتیک هستند که با توقفی کوتاه در مقابل آنها باز میشوند و جنبه ی امنیتی ندارند. این راهبند ها بیشتر به عنوان مانع در مسیر ورود کاربرد دارند مانند راهبندهایی که در محوطه بیمارستان و… مشاهده میشوند.
راهبندهای اتوماتیک در اماکنی مانند ورودی پارکینگ ها، ورودی مراکز اداری خصوصا ادارات امنیتی و خاص و… جهت کنترل رفت و آمدها، مسدود کردن مسیر عبور و مرور و برقراری نظم و امنیت مورد استفاده قرار میگیرند.