بدون شک امروزه درب اتوماتیک کرکره ای در اصفهان از درب های برقی بسیار پرطرفداری است که جهت مکان های مختلف از جمله درب پارکینگ ساختمان های مسکونی، درب فروشگاه ها، محافظ پنجره در ویلاها و… کاربرد دارد. در چند ساله ی اخیر با توجه به قطعی های برق در کشور عزیزمان این نگرانی برای کاربران درب برقی پیش آمده است که در صورت قطع برق چگونه باید در برقی خود را باز و بسته کنند. به همین منظور در ادامه به توضیح نحوه باز و بسته کردن کرکره برقی بدون ریموت پرداخته ایم.
سیستم برق کرکره برقی
همانطور که از نام کرکره برقی مشخص است، کرکره ای است که به وسیله ی نیروی برق باز و بسته می شود. زمانی که شما کلید ریموت را فشار می دهید فرمان باز یا بسته شدن درب به کرکره ارسال می گردد و درب به وسیله ی نیروی الکتریکی یا برقی به صورت اتوماتیک و بدون دخالت دست شروع به حرکت می کند.
نیرویی که باعث حرکت اتوماتیک کرکره می شود برق است که از طریق سیم ها به آن می رسد، پس بخش سیم کشی کرکره از قسمت های بسیار پر اهمیت نصب کرکره برقی است. سیستم برق کرکره برقی از این رو اهمیت دارد که اگر اشتباهی هرچند کوچک در آن رخ دهد می تواند کارکرد کرکره را به طور کلی مختل کند و یا در برخی از مواقع به تجهیزات و قطعات آسیب جدی وارد کند.
اولین قطعه مهم در سیستم برق کرکره اتوماتیک موتور آن می باشد و شما برای شناخت سیستم برق کرکره باید درمورد نوع موتور کرکره برقی خود اطلاع داشته باشید. معمولا برای نصب درب اتوماتیک کرکره ای در اصفهان از موتور های توبلار و یا ساید استفاده می شود که هرکدام براساس نوع کارکرد، نصب و سیم کشی متفاوتی دارند.
قطعه ی بعدی در سیستم برقی کرکره برقی رسیور یا مدار کنترل کرکره ای که دارای 5 ورودی و 2 خروجی می باشد. یک ورودی برای بالا رفتن کرکره برقی، یک ورودی برای پایین آمدن، یکی از وزودی ها مشترک و دو ورودی دیگر نیز به چشمی و فلاشر تعلق دارد.
- رسیور کرکره برقی را چگونه تنظیم کنیم و به ریموت ها کد دهیم؟
اگر این سوال برای شما پیش آمده و شما از خریداران درب برقی هستید باید گفت بهتر است این کار را به نصاب خود بسپارید زیرا رسیور بخش مهمی از کرکره برقی شما است و هرگونه اشتباه در تنظیم آن می تواند متحمل هزینه برای شما باشد.
اما به طور کلی باید گفت رسیور از دو کانکتور تشکیل شده است که کانکتور اول برای ورودی فاز و نول و برق 220 ولت و کانکتور دوم نیز برای اتصال رسیور به موتور می باشد. هرکدام از کانکتور ها سه سیم رنگی به رنگ های آبی، مشکی و قهوه ای دارند.
باز و بسته کردن کرکره برقی بدون ریموت
همانطور که در بالا گفته شد اساس کار درب اتوماتیک کرکره ای با نیروی برق می باشد اما باید توجه داشته باشید که در دو صورت ممکن است نیاز پیدا کنید تا درب کرکره ای خود را بدون استفاده از برق و بصورت دستی باز و بسته کنید: 1) زمانی که به هر دلیلی برق قطع شده باشد، 2) زمانی که ریموت خراب شده یا در دسترس نباشد.
در سال های اخیر که قطعی برقی در کشور عزیزمان به شدت افزایش یافته است عده ای از مشتریان از خرید کرکره برقی اجتناب کرده اند زیرا فکر می کنند درصورت قطع شدن برق کرکره برقی آنها دیگر از کار خواهد افتاد که این فکر کاملا اشتباه است.
راه حل! طراحان درب اتوماتیک کرکره ای برای زمان های قطع برق دو راه حل قرار داده اند: استفاده از موتورهای باطری دار و یا استفاده از خلاص کن های موتور و دستی کردن کرکره اتوماتیک. استفاده از موتور های باطری دار معمولا توصیه نمی شود زیرا علاوه بر اینکه هزینه ی بالاتری نسبت به موتور های عادی دارند، باطری آنها نیز دارای تاریخ انقضا می باشد و پس از یکسال باید باطری را عوض کنند اما درصورت استفاده از موتور دارای باطری در نبود برق نیز کرکره شما همانند حالت عادی کار خواهد کرد.
قبل از هر چیز باید بدانیم که نوع موتور چیست؟ موتور ساید، موتور توبلار یا موتور سانترال ، بسته به نوع درب ، نحوه بالا و پایین آوردن کرکره برقی متفاوت است.
بالا و پایین آوردن کرکره برقی بدون ریموت در موتورساید
برای بالا بردن درب کرکره با موتور ساید، بدون برق فقط با استفاده از زنجیر خلاص کن ( که شبیه ونچ های چرثقیل است ) و باید به آن دسترسی داشته باشیم امکان پذیر است. به این صورت که وقتی زنجیر خلاص کن را به سمت عقربه های ساعت بچرخانیم درب به سمت بالا و هنکامی که برعکس عقربه های ساعت بچرخانیم درب به سمت پایین حرکت می کند.البته اگر موتور باطری دار باشد و باطری نیز سالم باشد، نیاز به چنین کاری نیست. در حال حاضر بیشتر موتورهای ساید درب های کرکره ای به صورت بدون باطری طراحی شده است،زیرا قیمت آن بالاتر است و هزینه نگهداری زیادی دارد.
اما اگر موتور بدون باطری باشد، فقط از طریق زنجیر خلاص کن می توانیم درب را به طرف بالا و پایین حرکت دهیم، البته این کار به کندی انجام می گردد.( یعنی وقتی زنجیر را یک دور می چرخانیم فقط 1 الی 2 میلی متر حرکت می کند.) در موتورهای ساید بدون باطری برای پایین آوردن درب، دسته کلاجی زیر موتور قرار دارد، این دسته را که فشار دهید، کلاج آزاد می شود و با قدرت جاذبه زمین درب به سمت پایین حرکت می کند. به این موضوع توجه کنید، که وقتی درب به نزدیکی زمین رسید، بلافاصله کلاج را رها کنید که تیغه ها خراب نشوند.
بالا و پایین آوردن کرکره برقی بدون ریموت در موتور توبلار
موتور توبلار موتورهایی هستند که داخل لوله قرار می گیرند، و اصلا موتور دیده نمی شود. معمولا موتور توبلار مصرف کمتری نسبت به موتور ساید در درب های کرکره ای دارد، و خلاص کردن آن به صورت دستی کار بسیار پیچیده ای می باشد. برای بالا و پایین آوردن درب با موتور توبلار سمت چپ و راست لوله را نگاه کنید قلابی را می بینید، با استفاده از آچار خیلی آرام و آهسته قلاب را بچرخانید، درب به سمت بالا یا پایین حرکت می کند.به طور کلی کار فوق العاده دشواری است.
بالا و پایین آوردن کرکره برقی بدون ریموت در موتور سانترال
موتور سانترال بسیار قدیمی است، و مدت زمان زیادی است ، که به خاطر مسائل و مشکلاتی که داشته از جمله شافت و فنری بودنش ، مکانیزم آن و شکل درب، خرابی فنرها منسوخ شده است.در موتورهای سانترال خلاص کن از طریق یک سیم کلاج که دقیقا مانند سیم ترمز دوچرخه است، از موتور به یک دسته یا باکس اهرمی وصل شده، که با کشیدن آن کلاج آزاد شده و میتوان درب کرکره را با دست به سمت بالا و پایین حرکت داد.
حرکت دادن کرکره برقی بدون ریموت ( زمانی که برق هست )
برای حرکت دادن کرکره برقی بدون ریموت و با دست باید موتور آن را در حالت خلاص قرار دهید و برای این کار نیز نیاز دارید که نوع موتور را بدانید تا براساس آن نحوه ی آزاد کردن گیربکس و خلاص کردن موتور مشخص شود.
موتور ساید و موتور توبلار دو نوع موتور کرکره برقی هستند که معمولا جهت نصب کرکره اتوماتیک به کار برده می شوند و هرکدام نحوه ی عملکرد متفاوتی دارند. موتور ساید که به موتور زنجیری نیز معروف است دارای زنجیر خلاص کن می باشد که برای بالا بردن دستی کرکره باید این زنجیر را در جهت ساعت گرد چرخاند. علاوه بر آن در موتور ساید یک ضامن وجود دارد که باید ضامن را نیز در حالت خلاص قرار داد.
موتور های توبلار نیز دارای کلید خلاص کنی هستند که در زمان قطع برق با چرخاندن کلید به سمت راست موتور در حالت خلاص قرار گرفته و میتوان کرکره را با دست حرکت داد.
بازو بسته کردن کرکره برقی بدون ریموت
اکنون برای شما توضیح می دهیم مواقعی که برق هست، ولی ریموت کنترل در دسترس نیست، برای بالا و پایین آوردن کرکره چه کارهایی باید انجام دهید. معولا در کرکره های برقی برای فرمان دادن به موتور، کنترل باکسی وجود دارد. اگر موتور بدون باطری باشد، کنترل باکس آن (18×10) می باشد، و کنار آن دکمه های stop – up – Down دارد، که از طریق آن ها می توانید درب را بالا، پایین و یا متوقف کنید. معمولا اکثر رسیورها به همین طریق عمل می کند.
بعضی از ریسیورهای قدیمی به این صورت است که باید برد دستگاه را باز کنیم و از داخل ریسیور دکمه های stop – up – Down را پیدا کرده، سپس کرکره را بالا، پایین و یا متوقف کنیم . بدون این که احتیاجی به ریموت داشته باشیم. و اما موتورهای ساید باطری دار که UPS دارند، ریسیورهای بزرگی وجود دارد، که گیرنده های مدار فرمان آن ( 30×20 ) است. چون باتری هم داخل همان ریسیور می باشد، و روی خود برد دکمه های stop – up – Down را دارد.با استفاده از این دکمه ها می توانیم درب کرکره ای را بالا، پایین و متوقف کنیم.
دفترحفاظتی کیمیا با بیش از یک دهه تجربه در زمینه نصب و خدمات انواع درب اتوماتیک و قفل در اصفهان آماده ارائه خدمت و مشاوره رایگان در زمینه خرید و نصب درب اتوماتیک در اصفهان می باشد. درصورت نیاز برای بهره مندی از این نوع خدمات و یا استعلام بهترین قیمت ها با شماره 11-36633010-031 و یا 09131085560 تماس حاصل فرمایید.