اگر قصد خرید راهبند اتوماتیک دارید حتما اسم موتور های الکترومکانیک و هیدرولیکی به گوشتان آشناست. راهبند ها در دسته بندی های مختلفی قرار میگیرند که یکی از آن دسته بندی ها بر اساس ظاهر آنها و دیگری براساس موتور آنهاست. دراین مقاله قصد داریم درمورد انواع راهبند براساس نوع موتور آنها صحبت کنیم. همراه ما باشید.
انواع راهبند براساس نوع موتور
- راهبند الکترومکانیک
راهبند های الکترومکانیک متشکل از یک موتور الکترومکانیک، یک گیربکس و چند فنر در درون بدنه آن میباشند. موتوهای الکترومکانیک به کار رفته در این نوع از راهبند ها میتوانند بوم های 2 تا 8 متری را در چند ثانیه به بالا و ایین حرکت دهند.
راهبند الکترومکانیک دارای دو نوع موتور میباشد: موتور با ولتاژ 220 ولت و موتور با ولتاژ 24 ولت. تفاوت میان این دو نوع موتور در میزان تردد آنهاست. موتور 24 ولت برای تردد های بالا و موتور 220 ولت برای تردد های کمتر است. از مزایای دیگر موتور 24ولت استصال آن به سیستم برق اضطراری میباشد که باعث میشود راهبنددر نبود برق هم تا مدتی به کار خود ادامه دهد. - راهبند هیدرولیکی
سیستم کارکرد راهبندهای هیدرولیکی نیز بسیار مشابه راهبند های الکترومکانیکی میباشد. تفاوت این دو سیستم این است که موتور هیدرولیکی راهبند از روغن برای بالا و پایین بردن بوم راهبند استفاده میکند. همین مورد باعث شده تا استهلاک دستگاه پایین بیاید و راهبند جهت تردد های بالا بسیار مناسب باشد. درواقع راهبندهای هیدرولیکی جهت ترددهای بالا و نامحدود مانند ایستگاه های عوارضی، پارکینگ های پرتردد و … ساخته و نصب میشوند.
راهبند های هیدرولیکی نیز دارای دونوع موتور 24 ولت و 220 ولت هستند. از موتور 24 ولت جهت ترددهای بسیار بالا استفاده میشود و همچنین مزیت امکان اتصال به برق اضطراری را نیز داراست.