راهبند به عنوان یک دروازه برای رفت و آمد شناخته شده و معمولا جزو امکانات پارکینگی بویژه ایست های بازرسی و ورود به مناطق خاص به حساب می آیند. این موانع بازویی اتوماتیک دارای قابلیت امنیتی،با کارکرد مداوم و عمرطولانی مدت میباشند. اجزای تشکیل دهنده راهبند عبارتند ازیک شاخه علمک (معمولا از جنس پروفیل آلومینیوم)که از یک نقطه ثابت در جهت عمودی به سمت بالا و پایین حرکت میکند.بطور کلی به تجهیزاتی که در مسیر مکان هایی مانند ورودی پارکینگ های عمومی و یا شرکت ها و یا عوارضی های بین شهری گیت های بازرسی است.جهت کنترل تردد و به عنوان مانعی جهت مسدود کردن مسیر استفاده میشود را راهبند اهرمی میگویند.
راهبند ها از نظر کارکرد به سه دسته ستونی وصفحه ای و اهرمی دسته بندی میشوند. راهبند اهرمی که بدان راهبند میله ای نیز گفته میشود که بسیار رایج در فروشگاه ها و مکان های عمومی است.متشکل از یک میله و بدنه ،سیستم محرک،مرکز کنترل وفنر تعادل است.راهبنداهرمی خود دارای دو دسته راهبند هیدرولیک و راهبند الکترومکانیک است. راهبند هیدرولیک با استفاده از پمپ هیدورلیک و با همکاری پیستون و سیلندر حرکت میکند اما راهبند الکترومکانیک با استفاده ازگیربکس وموتور حرکت میکند. به هنگام خرید راهبند جهت انتخاب بین این دو باید به دو مسئله مهم و اساسی میزان تردد و سرعت مد نظرحرکت میله طول میله توجه کرد.
راهبند اهرمی یا همان میله ای تنها برای ممانعت و جلوگیری از ورود افراد و ماشین است اما دارای مقاوت بسیار بالایی جهت ممانعت را ندارد و جهت ممانعت عبور ومرور برای ایست های بازرسی مناسب نیست. بطورکلی راهبندها را باید متناسب با نوع کاربرد انتخاب و خریداری کرد.